Varsinais-Suomen Taloushuiput

Varsinais-Suomen Taloushuiput on vuosittainen palkintokaksikko, jolla tahdotaan antaa tunnustusta elinvoiman lisääjille.

Vuoden Varsinais-Suomen Taloustekijä on toiminnallaan edistänyt Varsinais-Suomen elinkeinoelämän, työllisyyden, yrittäjyyden, rahoitusmarkkinoiden, matkailun tai muun elinvoiman kehitystä erityisen ansiokkaalla tavalla.

Vuoden Varsinais-Suomen Talouskeskustelija on toiminnallaan edistänyt yleistä talous- tai sijoitusosaamista, talous- tai kauppatieteellistä tutkimusta tai koulutusta, talousanalyysia tai muulla tavalla nostanut talouteen ja sijoittamiseen liittyvän keskustelun tasoa Varsinais-Suomessa erityisen ansiokkaalla tavalla.

Palkinnon voi saada luonnollinen henkilö, yritys tai yhteisö.

Vuoden 2019 voittajat

Vuonna 2019 kansantaloustieteen emeritusprofessori Paavo Okko valittiin Vuoden Varsinais-Suomen Talouskeskustelijaksi ja lääkevalmistaja Bayer Vuoden Varsinais-Suomen Taloustekijäksi.

Okko tunnetaan aktiivisena taloustieteen kansantajuistajana, kirjoittelijana sekä esitelmöitsijänä moninaisissa tilaisuuksissa. Bayer on vuosikausia ollut Varsinais-Suomen suurin yhteisöveronmaksaja ja merkittävä työllistäjä sekä investoija.

Raati

Palkinnot valitsee Taloushuiput-raati, johon 2019-2020 kuuluvat:
Markus Granlund, Turun Kauppakorkeakoulun dekaani
Petri Hollmén, yrittäjä ja toimitusjohtaja, Lyyti Oy
Kaisa Leiwo, Turun Kauppakamarin toimitusjohtaja
Hanna Munter, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja
• Raadin valmistelijana toimii yrittäjä ja toimitusjohtaja Ville Valkonen, Value Business Events Oy

Palkinnot jaetaan vuosittain Turun Talouspäivillä.

Ehdotuksia vuoden 2020 Taloushuipuiksi voi lähettää osoitteeseen taloushuiput@turuntalouspaivat.fi